Follow

  • Grey Google Places Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Houzz Icon
  • Grey LinkedIn Icon

©2019 by delisle hunt wood.

phone: 0414 199 881

 

email: info@dhwdesign.com

connells point home renovation and addition

Brief:
 

Renovation of existing two storey waterfront residence which originally dates from the 1970’s but was remodelled 15 years ago.

The clients were keen to open up the upper level, which contained kitchen, dining and living room, to the north for winter sun and water views and to provide a more usable deck. The north facing rooms received sloping ceilings to gable roofs which extend over the deck, which increased the sense of scale and interior space..

The bedrooms on the lower level had been badly planned with awkward spaces in between. In the new design these were re-configured to create three bedrooms, each with their own outlook and ensuite.

The site is steep with a driveway that curves down the slope. The new enlarged grand entrance was added to create more of a sense of arrival at the house whilst the carport and the driveway were enlarged to create better access for parking.

Project details:

Year completed: 2018

Council: Georges River

Builder: Creative Habitat

Engineer: Dynamic Structural Engineering

Stormwater Engineer: E2 Design

Photography: DHW

Sustainability Features:

 

Passive Design: Maximise amount of new windows and glazed doors facing north. Optimising location of small windows on southern side for cross ventilation.

Renewable Energy: New large photo-voltaic system on main roof.

Active Heating and Cooling: ducted air conditioning.

Hot Water: Existing maintained.

Water Saving:  WELS rated fittings.

Windows and Glazing: Single glazed aluminium framed.

Building Materials: New walls  - Render on FC and Weathertex cladding on light weight walls with R2.5 polyester insulation. R3.5 insulation to new metal roofs.

Lighting: All new fittings are LED lights with large feature light in new entry.